Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


meja hidangan mkn beradap..
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
meja hidangan mkn



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 1-Nov-2007 02:05
Selamat Pengantin Baru Wan & Ida..
Minggu lepas.. 27hb Oktober.. kami sekeluarga balik ke Dungun, Trengganu kerana sepupu lelaki kita (anak arwah mak sedara) melangsungkan majlis perkahwinannya dengan gadis pilihan beliau.. Ida.. orang Kuantan. Kenduri sebelah pengantin perempuan diadakan pada 20hb tapi hubby kita tak dapat cuti.. jadi tak dapat ler pegi hantar pengantin ke Kuantan.. balik Dungun baru ni.. kiranya majlis sambut menantu ler.. Tapi oleh kerana parents sepupu kita ni dua2 dah takde.. kakaknya yg no. 2 Cikgu Rokiah (kita panggil Kak Yoh :-> ikut lorat org ganunggg ;-) ) yg mengambil alih tanggungjawab mengadakan majlis sambut adik ipar dirumah beliau sendiri :-D Tapi rugi betul.. dok sibuk2.. tak sempat nak amik gambor dgn tuan rumah.. sebab tuan rumah sibuk melayan tetamu.. :-D

Inilah dia pengantin baru... Wan & Ida.. Selamat Pengantin Baru semoga kekal bahagia ke anak cucu.. ;-)


Seronok gak sesekali balik kampong.. dah hampir setahun tak balik Dungun.. last balik dulu pun pada majlis kenduri kawin Nor sepupu kita (anak pakcik.. kita panggil dia ayahwe :-D ). Walaupun parents kita dah berhijrah ke Pahang.. tapi sebenarnya.. saudara mara ramai kat Trengganu.. samada sebelah arwah ayah kita ataupun sebelah mak.. semua masih bermastautin di Trengganu kecuali moksu kita iaitu Sujah yang sudah bermastautin di Selangor selama lebih kurang 20++. Yang kita ni pun ikut jejak Sujah mencari rezeki di Selangor.. hingga dpt jodoh pun kat Selangor jugak.. heheh.. melalut ler pulak LOL

Ok.. kali ni.. kita share gambar2 sekitar majlis perkahwinan Wan & Ida.. Gambar pengantin tak banyak sangat pun.. sebab pengantin sibuk melayan tetamu.. lagipun.. diaorang takde bersanding2.. pelamin tu hanya utk bergambar sekali sekala bila kawan2 diaorang datang.. gambar pengantin yg kita ambil tu pun dah hampir petang.. dah cair mekap pengantin :-D Gambar2 yang banyak adalah gambar2 anak beranak & sedikit gambar hidangan pengantin specially disediakan oleh mak sedara kita moksu (isteri ayahwe)yang sememangnya pakar dlm masak memasak & dibantu anak2 beliau. Kita cuma tolong tengok2 jer.. LOL Ada gak ler tolong.. tolong bubuh2 dlm pinggan dan tolong hias sikit2 jer..

Lauk pengantin.. dok sibuk2 kat dapur.. tak sempat amik gambar b4 wrap plastic.. gambar yg ada semua lauk dah kena wrap takut dihinggapi lalat ;-)




Abang Gee & Bie.. abg & kakak pengantin lelaki..


Syikin & mamanyer.. gambar sebelah tengah melayan kerenah Haziq. Walaupun keesokkannya ada exam 1 paper.. tp still leh senyum lagi.. ;-) Naknie kat Penang tak ikut.. minggu exam.. busy study.. :-) All the best utk u all berdua.. ;-)


Haziq baru bangun tidor..


Dini dengan anak adikku & anak2 sepupuku.. :-D



JOM KITA SEMBANG ;-)
Kepada semua teman2 FP yg memberi ucapan & doa kepada pengantin baru.. MaDiHa mewakili Wan & Ida mengucapkan terima kasih di atas ucapan dan doa2 dari kalian semua.. semoga kalian semua juga berbahagia selalu hendaknya :->

1. Kak Leen: Wa’alaikumsalam Kak Leen… :-> MaDiHa sihat2 ajer kak… pasal tak sempat dtg Krtg tu.. takperlah.. nak buat cemana keadaan tak mengizinkan.. MaDiHa pun tak sempat kemana2 ari tu.. balik sekejap sangat :-D
2. Kamalina: A’ah.. sememangnya ramai sedara mara kat T’ganu sebab parents MaDiHa asal sana.. cuma dah berhijrah ke Pahang sebab dpt masuk tanah rancangan FELDA.. :-> Yg MaDiHa pulak berhijrah pulak ke Selangor.. maklumlah.. mencari rezeki di sini.. Kita pun suka tengok pantai tepi2 jalan tu.. damai jer jiwa.. ;-)
3. Sabrina: memang pun Sab... sepupu akak buat awal sebab nak buat bulan Nov atau Dis takut musim tengkujuh lak belah pantai timur… kalau banjir kang haru lak.. ish ish ishhhh.. Sab baru tau ker akak org sana.. :-D
4. Rinnchan: Kenduri kendara memang sibukk.. tp MaDiHa aritu.. tak tolong masak2 pun.. sebab sampai pun dah lewat.. cuma tolong2 org hidang lauk pengantin jer.. pastu belah malam barulah kitorang settlekan pinggan mangkuk & bekas2 yg berterabur.. hehe.. :-D kenduri kat sana sampai lewat petang pun masih ada tetamu datang sampai kul 6 lebih tu pun masih ada lagi tetamu.... kalau kat KL ni.. kul 4 ptg tu tuan rumah dah berkira2 mengemas2 apa2 yg patut.. :-D
5. Nur: Betul tu Nur.. termasuk ler kat rumah ma MaDiHa nanti pun insyaAllah akan buat kenduri gak utk adik pompuan kita.. :-)
6. Ain: A’ah Ain.. ni ler dia sepupu akak yg kawin baru ni.. hehehe.. lauk pengantin kena special sket ler Ain.. tp hiasannya simple jer.. mula nak buat yg cucuk2 tu.. tp risau lak kena attack dgn lalat. :-> . tu yg hidang mcm tu jer.. so boleh wrap dengan plastik tu..
Re: alaa.. ruginyer takde gambar open house.. samalah kita Ain.. masa akak wat open house last year pun masak sendiri.. dengan bantuan ma & adik2 akak.. bz giler.. sampai tak sempat amik gambar.. itupun mujur guna pinggan mangkuk pakai buang.. kalau tak lagi haru kena cuci pinggan..
7. Masriyah: sekali sekala berkumpul memang seronok Yah..
8. Idderes: pengantin tak cute ker ;-)
9. Mamasya: Kat kg2 memang masih ramai yg buat kenduri masak sendiri cara gotong royong.. tp kalau kat bandar biasanya pakai catering jer.. & the best thing.. time kenduri ni sebab dpt jumpa seluruh ahli keluarga sebab semua berkumpul time kenduri.. :->
10. Ida Isk: betul tu Ida.. time kenduri camni ler semuanya berkumpul..
11. Kak Jie Jie: Betul Kak Jie.. tapi aritu kita tak tolong orang masak pun.. cuma tolong sikit2 jer hidang lauk pengantin dgn tolong2 cuci pinggan belah malam.. :-D Yang bulat2 mcm bunga tu ker akak? kalau yg itu.. memang betul tu lauk sambal sotong.. :->
12. Hajar: Lauk kenduri rasa dia memang lain sikit.. tak tau kenapa.. agaknya sebab masak dlm kawah kot.. ;-)
13. Jeff: TQ Jeff.. :->
14. Anir: Uihhh lama tu tak pegi sana.. sekarang jalan pun dah cantik.. (tol pun cantik gakssss heheehe ;-) )

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.